martes, 1 de junio de 2010

El vel



El tema del vel és complicat, molt complicat. Malauradament, posicionar-se no és fàcil, ja que hi ha moltes coses al darrera.
Sovint, quan surt el tema la majoria de gent no tarda a dir que s’ha de prohibir, que si nosaltres estiguéssim al seu país ells ho ferien… Aquest posicionament és el més fàcil i si, el més racista.
Com a país desenvolupat, europeu i cosmopolita que som crec que com a mínim, hauríem de reflexionar una mica sobre el tema.
Espanya és un país on en teoria hi ha llibertat d’opinió i d’expressió, per tant, per què s’han de prohibir els símbols religiosos per tal de no ofendre a ningú? A veure, les coses clares, què hauran de fer els hospitals de monges, les escoles concertades...? Haver d’amagar el que sents és una tonteria. On volem anar a parar, què, per exemple el dia que guanyi el Barça, la gent no es podrà posar la samarreta perquè no ofengui als pericos i els merengues?
Com ja he dit, també hi ha el cas de les monges, que per mi s’ha de contemplar. Elles porten el cap cobert i a la vegada estan mostrant obertament un clar símbol religiós. Què hem de fer amb elles, que no puguin anar als llocs públics, que no puguin estudiar?
En els instituts sovint no es deixa que la gent porti el cap cobert amb gorres, barrets... per motius d’educació, de respecte al professor. Però crec que una gorra que et puguis posar un dia, que forma part d’un look, no té res a veure amb un vel, amb una creença, amb uns ideals i amb una cultura.
Aquestes nenes es comencen a posar el vel a partir del primer dia que els hi ve la regla, són molt petites i per tant, segurament no tenen les coses molt clares. Crec però, que se’ls hi ha de permetre poder tenir estudis encara que demostrin la seva creença, els seus ideals. Penso, que al llarg dels anys, segurament quan s’acostin a la majoria d’edat podran decidir de manera més raonada si prefereixen assemblar-se més a les noies espanyoles o bé a les seves mares, àvies...
De fet, portar vel només és un símbol de religió, si prohibim el vel, perquè no prohibim els collarets i els braçalets que porten consignes religioses però cristianes? Evidentment, això ja no ens agrada tant.

1 comentario:

  1. El problema es inminente. No es una cuestión de racismo, sino de sexismo. Por mucho que digan, no deja de ser una infravaloración a la mujer.
    Se las inculca según unos valores que se gestionan mediante el pensamiento islamista desde el momento en el que éstas comienzan a tener uso de razón. Les meten miedo, les visionan un mundo de dolor y aberración si se atenta contra sus principios y deciden optar por otra vía. Y éstas, ingénuas, se lo creen. Y ésto no es más que un mísero ejemplo de como quieren llevar el mando. Como se intenta llegar a lo que llamamos el Antiguo Régimen donde el papel de la mujer era deplorable. Que era si no que una sirvienta, madre de familia. Sin libertad de voto ni condición.
    A éso llega nuestra sociedad. A obligarlas a llevar un Hiyab en pleno verano por ser fieles a unas creencias inculcadas de pequeñas, a no poder adaptarse a nuestra cultura por miedo a deshonrar a un hombre al cual creen superior a ellas. No obstante, esta es solo la opinión de una universitaria enfurruñada con la vida..
    Un besitoo princesita :)

    ResponderEliminar